zpět
Zajímavost –
Sorbus domestica
(jeřáb oskeruše (oskeruše))
Oskeruše je ceněná pro své tvrdé, houževnaté dřevo, které je vhodné na dýhy.
úryvek z
Úradníček, Maděra & kol. (2001)
Plody jsou využívány jako ovoce k přímému konzumu nebo sušené.
úryvek z
Úradníček, Maděra & kol. (2001)
V německých zemích se oskerušový mošt přidává do jablečného pro zvýšení jeho trvanlivosti a projasnění (vliv tříslovin).
úryvek z
Úradníček, Maděra & kol. (2001)
Z plodů se vyrábí i vysoce ceněná pálenka.
úryvek z
Úradníček, Maděra & kol. (2001)
Našli jste překlep? Napište nám na
danmich(zavinac)email.cz
a my chybu v co nejkratší době opravíme.